Keratin a hajnak: Ezekben a maszkokban a leghatásosabb!

Tudtad, hogy a hajad fő alkotóeleme a keratin? 

Kevesen tulajdonítanak jelentőséget ennek a ténynek, miközben ez egy rendkívül fontos információ. Mert ha nem tudjuk miből áll a hajunk, honnan tudhatnánk, hogyan javítsuk meg, amikor sérült? 

Éppen ezért gondoltam úgy, hogy egy keratinról szóló poszt megírása jó ötlet lehet. 

KERATIN – NÉLKÜLÖZHETETLEN A HAJ EGÉSZSÉGE SZEMPONTJÁBÓL

A keratin egy kozmetikai összetevő, aminek egyre csak nő a népszerűsége. Ez az alapja a simító keratinos kezelésnek is, amiről már biztosan hallottál. Most azt gondolhatod, hogy ez valami új hóbort, de az igazság az, hogy a keratin mindig is nélkülözhetetlen volt a frizura számára. Egyszerűen csak nem vettünk tudomást róla. 

Szóval, akkor mi is az a keratin? Egy fehérje, amely a haj szerekezetét alkotja, illetve azok a sejteket is jelenti, amelyek a hajszálakat bevonják, megvédik és simává teszik. A keratin kutikularéteg károsodása gyorsan göndörödéshez, statikussághoz, töréshez, törékenységhez, durvasághoz vagy töredezéshez vezet.

KERATIN A HAJÁPOLÁSI TERMÉKEKBEN 

Ha regenerálni szeretnéd a sérült hajadat, akkor keratinnal dúsított termékek után kell nézned, gondolva itt a hajmaszkokra, kondícionálókra vagy a samponokra. A fürtjeidet akár otthon is feltöltheted új élettel. Így a fodrászati kezelések szükségtelenné válnak.

Még így is fontos, hogy néhány feltétel teljesüljön: 

  • Otthoni használatnál a hidrolizált keratin jobban működik, hiszen az apróbb molekulák könnyebben behatolnak a hajba. 
  • A keratinban gazdag fehérje alapú hajmaszkok képesek garantálni a leggyorsabb eredményt, hiszen sokkal intenzívebbek és hatékonyabbak, mint a kondícionálók. 

A fentiek ismeretében, már könnyedén meg fogod találni azokat a hasznos termékeket, amelyek gyorsan javítják a sérült hajat. Azonban, ha nem szeretnél időt áldozni a keresésre, akkor itt az általam kipróbált és bizalommal ajánlott  maszkjaimnak a listája.  

A LEGJOBB KERATINOS HAJMASZKOK 

Nanoil Keratin Hair Mask

1 Nanoil Keratin Hair Mask

Imádom! Imádom a könnyed formulája, az egyszerű receptje, a hidrolizált keratin és növényi alapú antioxiánsai miatt, illetve az állatkísérlet mentes megvalósítása miatt. Vég nélkül tudnám sorolni a Nanoil előnyeit, hadd mondjak csak annyit, hogy a valaha próbált legjobb keratinos maszkról van szó. Nem csak a hajat regenerálja hatékonyan, hanem erősíti is és azonnal jobban is fog kinézni. Csak annyit kell tenned, hogy  a hajmosás után közvetlenül bekened a fürtjeidet, majd 15 perc elteltével már élvezheted is a sima, ragyogó, kevésbé borzas és rendezetlen frizurádat! A maszk a fésülést is nagyban megkönnyíti. A Nanoil Keratin Hair Mask az első számú fehérje kezelés. Én teljes szívemből ajánlom, hiszen ilyen áron nem fogsz találni ennél jobb terméket. 

termék honlapja: www.nanoil.hu

2 Phyto Phytokeratine Extreme Hair Mask

A Phyto Paris egy másik márka, amely menő terméket kínál a haj regenerálása esetén. A Phyto Phytokeratine Extreme Mask olyan keratinban gazdag anyagokat ötvöz, mint a baobab olaj és a szapote vaj. Az olajok megerősítik a természetes lipid réteget, hogy megelőzzék a végek töredezését, míg a keratin nyilvánvalóan véd és ellenállóvá tesz a sérülésekkel szemben. A maszk bármilyen hajtípusra használható? Kifejeztten a száraz, töredező és sérült hajra ajánlák, a hidratálás, regenerálás, erősítés és simítás céljából. Én kifejezetten szeretem a környezetbarát fém tégelyt, amiben érkezik. Van néhány rossz tulajdonsága is, például az ára és az apró mérete. Rajtad áll, hogy kipróbálod-e. 

3 Goldwell Kerasilk Control Intensive Smoothing Mask

A Goldwell Kerasilk Control egy másik keratinnal dúsított termék. Nos, igazából semmilyen szokatlan nincs benne – tipikusan krémes az állaga és kellemes az aromája, könnyen használható és leöblíthető. Az első helyezettel ellentétben, neki szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy eredményt produkáljon. A legjobb benne, hogy a keratin folyékony selyemmel van elegyítve, vagyis a hatása és az előnyei is megkétszereződnek: mindkét összetevő fehérje, amely regenerálja a hajat. Ez az egyik legkelendőbb maszk sérült és kezelhetetlen hajra, hiszen amellett, hogy a javít a haj sérült és kezelhetetlen állapotán, a frizurát szebbé teszi, könnyebb lesz fésülni és a gubancolódástól sem kell többé tartani. Mindent egybe vetve, a Goldwell Kerasilk Control Intensive Smoothing Mask egy nagyszerű választás, ha a hajadnak gondoskodásra van szüksége. Bár az ára elég magas, a kiszerelése nagy, így nem fog gyorsan elfogyni.

4 Kérastase Discipline Maskeratine Mask

Beszélhetünk anélkül a legjobb keratinos termékekről, hogy nem említjük a Kérastase Discipline Maskeratine-t? Az végső soron nem volna egy megbízható összesítés! Hogy őszinte legyek, nem vagyok egy nagy Kérastase rajongó, de értem, hogy miért vannak a nők világszerte annyira oda érte. A Kérastase Discipline Maskeratine Morpho-Kératine Complex-et tartalmaz, ami visszaadja a haj egészségét, ellenálló képességét, megelőzi a gubancolódást, illetve a formázási rutin is leegyszerűsödik általa. Bár az Interneten megtalálod az összetevők teljes listáját, én összefoglalom neked a lényeget: a búzafehérjét leszámítva, semmilyen természetes anyagot nem tartalmaz. Tele van szilikonnal, parabénnel, alkohollal és illatanyagokkal. Figyelembe véve, hogy ez nem a legolcsóbb tétel, én szeretném – és szerintem te is – , hogy sokkal természetesebb legyen és csak néhány szintetikus anyagot tartalmazzon.

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.