A TÖKÉLETES PIROSÍTÓ KÖZELEBB VAN, MINT GONDOLNÁD – Mit érdemes tudni a lángoló vörös arcról?

Sziasztok, lányok!

Ma végre úgy döntöttem, hogy megosztom veletek a hosszan ígért arcpirosítókról alkotott cikkemet. Tudom, hogy sokakat érdekli a téma, mert gyakran olyan kérdéseket kapok, mint pl. melyik pirosító a legjobb és, hogyan kell alkalmazni. Az is érdekel benneteket, hogy megéri-e az egész palettát megvenni, amely pirosítót, bronzosítót és highlightert tartalmaz. Illetve olyan kérdések is felmerülni, mint a létezik-e univerzális pirosító, ami minden nőnek és arctípusnak megfelel. A válaszom, hogy igen, az ilyen pirosító létezik (huh), de erről később számolok be. Először is arról írok, hogy mit kell tudni a pirosítókról. Vegyél elő egy csészét, készíts el egy kávét, dőlj hátra és kezdjük!

MIÉRT VAN SZÜKSÉGEM PIROSÍTÓRA?

Hmmm… hogyan magyarázzam a lehető legérthetőbben…Emlékszel azokra a jelenetekre egy romantikus komédiában, ahol a hősnő megcsípi az arcát, azért, hogy visszanyerje a színét, mielőtt találkozna a nagy ővel? Ezt a trükköt a viktoriánus korszak óta alkalmazzák (fogadok, hogy a Jane Austin könyvek olvasói ezt jól tudják). A gyengéden vöröses arc csábító, friss és egészséges. Azaz, az arcpirosító egy zseniális találmány, amely nem csak a szépségünket kihangsúlyozza, hanem azt is mutatja, hogy az arcunk egészséges;) Valóban.

ARCPIROSÍTÓ – HOGYAN, MIVEL ÉS HOL KELL ALKALMAZNI?

Az arcpirosítókat külön lehet megvásárolni, méghozzá megannyi árnyalatból lehet válogatni – rendkívül sötét, finom rózsaszín, csillogó matt stb. Azonban gyakran olyan arcformáló palettákat találunk, amelyek egész színkészletet tartalmaznak, mint a bronzosító, arcpirosító és highlighter. Ez egy mind az egyben kozmetikum szett. Az ilyen termékek megkönnyítik az arc kontúrozását. Tehát ott használjuk a rózsaszínt, ahol kell, világosítjuk az arcot, ahol ragyogást szeretnénk és sötétítjük a kevésbé kellemes részeket;)

Vajon az ilyen paletták jók? Egyenes választ adok. NEM… hacsak nem drága (sajnos), rangos smink paletták, amelyek költsége eléri a harmadik világban élő emberek éves jövedelmét. A rangos márkák arról gondoskodnak, hogy az összes paletta jó minőségű legyen, míg az egyszerű embernek szánt termékek inkább kockázatosabbak. A legtöbb esetben mindig van egy rosszabb termék a többi közül. Ezért, én inkább azt javaslom, hogy minden terméket külön vásároljunk meg, hacsak nincs rengeteg pénzünk és nem bánjuk, hogy túl sokat költünk egy arcformáló palettára.

AZ ELSŐ ARCPIROSÍTÓM – MELYIKET VÁLASZAM?

Ha még sosem próbáltad az arcpirosítót, azt tanácsolom, hogy azt választ, amely nem tesz kárt az arcodnak. Azaz, olyan terméket vegyél, amely nem hagy csúnya, rózsaszín foltokat. Az a legjobb, ha népszerű sztárok által kedvelt ikonikus termékeket vásárolsz.

Itt a Benefit márka Bene Tint termékére gondolok, ami egy hosszantartó arcpirosító és akár az ajkakon is alkalmazható. Lényegébe folyékony állagú. Véres vöröses színe van, de az arcon nagyon visszafogott. A Bene Tint kisebb és nagyobb kiszerelésben is kapható. Használatát illetően egy ecsetre kell tenni belőle és egy x-et húzni az arccsonton. Ujjakkal be kell ütögetni és ezzel az arcpirosító jól elkenődik. Ezzel az arcpirosító jól alkalmazkodik az arcszínhez és még az ajkakon is jól mutat. A Bene Tint hosszan tartó és sokáig szépen néz ki az arcon.

Akiknek nincsen ecsete, érdemes stick formájú arcpirosítót beszerezni, mint, amilyet az AVON kínál. Ennek a verziónak két árnyalata van, ami a világosabb és a sötétebb arcszínnek is megfelel. Mint látható, a megfelelő árnyalat kiválasztása nem jelent problémát. Az arcpirosító forog és nagyon könnyen használható. Csak megkell jelölni az arcot és gyengéden beütögetni, hogy összekeveredjen a többi sminkkel. Viszont óvatosnak kell lenni, hogy ne maradjon nagy rózsaszín folt az arcon, s ezzel ne rontsa el az egész összhatást.

Segítettem? Remélem, igen! Legyetek szépek, lányok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.