Dove balzsam nő alakú palackban – a sokszínűség szép!

Meglepődtem, hogy milyen bátor lépést tett meg a Dove. Szeretném veletek is megosztani a márka kampányáról alkotott véleményemet, amire egyébként csupán véletlen rábukkantam, amikor a legújabb terméket kerestem. Kíváncsi vagyok, hogy számodra is meglepő lesz-e. Vagy lehet, hogy már hallottál az új Dove termékek csomagjáról?

Dove bebizonyította, hogy a sokszínűség jobb, mint a tökéletesség. Valóban? Vajon a női alakot megtestesítő palackok segítenek elfogadni saját testünket?

Ismét hangsúlyoznom kell, hogy a Dove rendkívüli bátorságot mutatott. Formabontó, más irányvonalat választott, ami mindent átható idealizmussal foglalkozó kampányt kétféleképpen visszhangoztat – vagy megnyeri a közvéleményt vagy nem. Oké, nézzük meg részletesebben.

DOVE korlátozott kiadású kozmetikum

Mitől más ez a kampány a Dove többi kollekciójától? Elvégre ez a márka évek óta arra tanítja a nőket, hogy fogadják el magukat. Emlékszel arra a reklámra, ami egyébként a kedvencem, amelyben meghívtak sok természetes szépségű, különböző bőrszínű és alakú nőt és elektronikus retusálás nélkül bemutatták őket? Ez az, ami összeköti a nőket, a szépségük. A Dove reklámok ennek köszönhetik az emberek figyelmét, valamint nevelési értékkel bírnak.

Ezúttal a Dove a nők tudatosságának megteremtése nevében hat különböző formájú palackban hat korlátozott kiadású testápolót dobott ki a piacra, amelyek hat különböző testalkatot jelenítenek ki.

Cél: mutassuk meg, hogy a sokszínűség jobb, mint az elérhetetlen tökéletesség. Dove azt akarja, hogy elfogadjuk magunkat. Teljesen lényegtelen, hogy hogy nézünk ki kívülről, a karcsú vagy magas palackra hasonlítunk vagy talán a teltebb palackra. Mindanyiunkban ugyanaz rejlik – a szépség és a kedvesség. A legértékesebb dolog nem kívül látható.

Dove, gratulálunk!

A palackok alakja, mérete és vonala nagyon aranyos. Én imádom őket! Azonban nem igazán értem azokat a negatív véleményeket, miszerint a Dove csak korlátozva promotálja az egyenlőséget, mert az összes palack egyszínű és ezért a bőrszín tekintetében nincs egyenlőség. Kedveseim, a palackok eltérő formája egy metafora, amely csak egy kérdéssel foglalkozik – testünk alakjával, ami gyakran rossz döntésekre késztet. Ezért, ha Dove világszinten foglalkozna a témával, a márkának a különböző országok és hiedelmek jeleivel rendelkező palackokat kellene létrehoznia, ami értelmetlen. Szerint a Dove márka aranyos megközelítésben céloz meg egy fontos problémát és megmutatja, hogy az, ami igazán fontos, az bennünk rejlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.