Élet trükk. Íme, az én trükköm a tökéletesen sima arcszínért maszkhatás nélkül

Vannak napok, amikor több mennyiségű alapozót kell felvinni. Az én esetemben EZEKEN a napokon a pattanások az államon és az orrom környékén jelennek meg. Egy fontos találkozó előtt kötelező őket teljesen fedő alapozóval és korrektorral elrejteni. Nyilván, ha otthon vagyok, nem használok sminket.

Hogyan kell felvinni a sminket?

Van néhány egyszerű szabály, amely segít megőrizni a smink természetességét. A kívánt hatások eléréséhez alaposan kell követni őket. Az alapozóhoz lapos alapozó ecsetet vagy szivacsot kell használni (én csepp alakú sminkszivacsot használok). Utolsó sorban kell ujjakat használni, mert nem kenődik el jól és nem kis mennyiség kerül fel. Második szabályként a kozmetikumot inkább be kell ütögetni, mintsem elkenni a bőrön. Ily módon jobb a fedés, a smink hosszantartó és kevesebb termék szükséges. Minden nagyszerű, de még ha követjük is ezeket a szabályokat egy túlterhelt sminket kaphatunk, például amikor nagyon sűrű formulát érünk el.

Az én módszerem: alapozó felvitele pöttyökben

Tudom, hogy elsőre furcsának hangzik, de 100%-ban hatékony. Ráadásul nem igényel speciális eszközt vagy kozmetikumot. Csupán elegendő a kedvenc alapozó (nem számít az állag) és egy ecset vagy szivacs.

Hogyan kell csinálni?

  • Készítsük elő az alapozót és a korrektort. Én két árnyalatot használok és egy világosabb árnyalatú korrektort. Csakis ezekkel tudom elérni a kívánt hatást.
  • Tegyünk egy kis anyagot az ujjunkra és ütögessük az arcunkra kis pöttyöket hagyva. A pöttyök között legyen 2-3 cm távolság. Hol kell “lepecsételni” az arcot? Korrektorral húzzunk egy fordított háromszöget a szemünk alatt. Az arccsont alatt vigyünk fel sötétebb pöttyöket egy egyenes vonalban a szánktól kezdve a fülig. Ugyanazt az árnyalatot használva helyezzünk pár pöttyöt a halántékon, a homlok oldalán és az áll vonalán. Világosabb árnyalattal töltsük fel a többi arcrészt.
  • Utolsó lépésként kedvenc ecsettel vagy szivaccsal keverjük el az egészet. Mindig körkörös mozdulatokkal és beütögetéssel érdemes dolgozni.

Arc kontúrozás pötty módszerrel

Ez a smink technika számos előnnyel rendelkezik. Először is az egyenletesen kis mennyiségű termék könnyen eloszlatható az arcon. Kevesebb kozmetikumot használunk, de a hatás továbbra is látható. Az alapozó elfedi a tökéletlenségeket, míg a végső eredmény sokkal természetesebb és megelőzi, hogy az alapozó felhalmozódjon a ráncokban és pórusokban. Ráadásul a pöttyöknek köszönhetően végre megtanultam, hogyan kell kontúrozni! Ez a legjobb gyakorlási módszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.