Haj smink – Az én módszerem a tökéletes frizura elérésééert

Üdv mindenkinek!

Valljátok be, hogy néha előfordul, hogy reggel felkeltek és azt gondoljátok, hogy a hajatok szándékosan ellenetek fordult és semmilyen fésű nem tud vele megbirkózni. Ráadásul a haj laposnak, mattnak és szöszösnek tűnik, mert jó ideje nem látott fodrászollót. Mit tehetsz ez ellen?

Persze, megmoshatod és formázhatod, vagy egyszerűen csak bejelentkezhetsz egy barátságos fodrászhoz. Néha azonban egyszerűen nincs rá időnk.

Ilyen helyzetben segít a… hajsmink. Igen, jól olvastad! HAJSMINK, amely egy egyszerű módja a frizura gyors javításának. Imádom, mert számos alkalommal megmentette a hajamat.

Smink. Meg tudod csinálni a hajon?

Az ötletem talán kicsit furcsának tűnhet, de valóban lehetséges. Lehet sminkelni a hajat és nem is olyan nehéz.

Naponta használunk különböző sminkelési trükköket, amelyekkel karcsúbbá tehetjük az arcunkat, nagyobbá tehetjük a szemünket, eltüntethetjük a sötét karikákat és a puffadtságot, de akár az ajkakat is megnagyobbíthatjuk. Miért ne fedhetnénk el néhány hibát és szépíthetnénk meg a a hajat?

Haj sminkelése. Miről is van szó?

A szabályok egyszerűek: hajfesték használata nélkül szépítjük a hajat. Meg kell találni a módját annak, hogy a hajszínt vagy a színváltozást ammóniás hajfesték használata nélkül hangsúlyozd ki és így könnyen változtathatod a színt a szeszélyeid szerint.

Személy szerint úgy gondolom, hogy a hajfestés ötlete zseniális! Olyan sokszor festettem a hajam egy színre és miután meguntam újra festettem vagy eltávolítottam a színt. Mindez megterhelte a hajamat és  szénává változott.

Kozmetikumok a haj sminkeléséhez

Itt az ideje néhány részletnek, vagyis annak, hogy hogyan kell elkészíteni a hajsminket. Ahogy valószínűleg rájöttél, NEM elég, ha veszel egy kis szemhéjfestéket és kifested vele a hajad… Ez egy kicsit másfajta előkészítést igényel.

A hatékony hajsminkhez szükséged lesz:

  • hajporra vagy száraz samponra,
  • deiglenes hajfestékre,
  • hajlakkra.

Milyen ideiglenes hajszínező termékeket használhatsz a hajsminlhez? Kevés lehetőség van: 1 napos hajfesték, színező hajspray, tincs vagy színezőhab. Nyilván mindegyik más-más hatást ad, ami hosszabb-rövidebb ideig tart, ezért javaslom, hogy próbálj ki néhányat közülük.

Fontos dolog, hogy a hajfestésnél a hajat is lehet díszíteni, például hajtetoválással – matricákkal (arany, ezüst vagy színes), amelyeket a hajra lehet ragasztani.

Hogyan kell elkészíteni a hajsminket?

Ajánlatos a stilusunkhoz  igazítani a hajsminket. Természetesen bármikor használhatsz egy tincset és kész, de ahogy az arc sminkelésénél is, hogy jobban nézzen ki ha több időt rászánsz.

HAJSMINK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

1. Frissítsd fel a hajat egy kis púderrel, hogy nagyobb legyen a volumene és könnyebbé váljon a formázás  (a hajadat könnyebb lesz pl. megkötni).

2. Kezeld a hajat a választott színnel a számodra legmegfelelőbb színező termékkel (teljesen megváltoztathatod a színt, választhatsz ombre hajat, kiemeléseket vagy színezett hajtöveket).

3. Ebben a fázisban kötheted össze a hajat, vagy finoman göndörítheted, de akár díszítéssel is szépítheted a hajsminkedet.

4. Rögzítsd a hajat hajlakkkal, amely nemcsak a végső formát őrzi meg, hanem némi fényt is adhat  és a hajszín több ideig fog tartani.

Sok sikert! <3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.