Kozmetikumok rendszerezése. Mitől érdemes megszabadulni?

A napszakok hosszabbak, a friss szél csókolgatja arcunkat, mi pedig készen állunk a pipere táskánk kitakarításához. Én imádom tavasszal csinálni! Viszont tudom, hogy vannak lányok, akik számára akár egy kozmetikumtól is nehéz megszabadulni. Hogyan legyünk túl ezen a fájdalmon? Biztosíthatlak róla, hogy lehetséges.

Nézd meg az én módszerem: KOZMETIKUMOK KIVÁLOGATÁSA

Első szabály szerint semmit sem szabad kényszerből csinálni. Ha vonakodással teszed, valószínűleg semmit sem fogsz kidobni, vagy ami még rosszabb a düh pillanatában szinte mindentől megszabadulsz. Egyik sem előnyös. Tegyél róla, hogy ezt szabad idődben végezd, amikor nem vagy más dolgokkal leterhelve. Amikor tudod, hogy legalább egy szabad órád van és ezalatt az idő alatt senki sem fog zavarni, miközben a szájrúzsokat, szemhéjfestékeket és szempillaspirálokat rakosgatod. Számomra ez a legpihentetőbb tevékenység.

Hol kezdjem?

Először is csoportosítsuk a kozmetikumokat. Az a legkönnyebb, ha tudod, hogy mit nem akarsz kidobni. Külön kupacban gyűjtsd össze a szempillaspirálokat, külön a szemhéjfestéket, utána az alapozókat, arckrémeket stb. Ezzel időt takarítasz meg, gyorsabban haladsz és jobb az átláthatóság. Én mindig így teszek.

Legfontosabb azokat a kozmetikumokat kidobni, amelyeknek lejárt a szavatossági ideje. Még a legszebb ajakrúzs és a legdrágább arckrém sem lesz jó, ha már hónapokkal ezelőtt lejárt az érvényessége a polcon. Amikor először takarítottam a pipere táskámat találtam 3 éve lejárt szempillaspirált! Teljesen kiszáradt és már nem tudtam használni. Még ha oldószert is használtam volna csak kárt tettem volna magamon. Jegyezzük meg, hogy a kozmetikumoknak is okkal van lejárati idejük, ugyanis utána kárt és irritációt okozhatnak. Néha, amikor régi kozmetikumot kidobsz, lehet, hogy egy egész kollekciótól szabadulsz meg.

Következő lépésben, gondold át, hogy mit használsz valójában. A kozmetikumok kisebb csoportjából válaszd ki azokat, amelyeket napi szinten alkalmazod. Utána válaszd el azokat, amelyeket kevésbé használod, de továbbra is szereted és a különleges eseményekre kellenek. A többit kidobhatod vagy odaadhatod családtagoknak, barátoknak. Ha túl sokat dobnál ki, akkor válaszd ki azokat, amelyeket egy évig egyáltalán nem használtad. Számomra ez a módszer rendkívül hatékony, amikor nehezemre esik, hogy mitől szabaduljak meg.

Ezúton a kozmetikumok rendszerezése kellemes és sokkal gyorsabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.