Moroccanoil Volume Sampon – Nem sikerült jól kijönnünk egymással…

Helló Lányok,

A mai értékelésben egy samponra fogok kitérni, és bizony egy nem elhanyagolható samponra, mert ez a Moroccanoil terméke – a márkáé, amelynek termékeit a világ zenei és a film hírességei használnak. Rendben, ez igazából csak valószínű, nyilván nem tudhatom biztosan, mert ezidáig nem voltam elég szerencsés ahhoz, hogy egy híresség fürdőszobájában lehessek. 😉

Mindenesetre a samponra vonatkozó elvárásaim nagyon magasak voltak. Nagyon reméltem, hogy hollywoodi csodát fog művelni a hajammal, és a szálakat nemcsak táplálja, puhítja, dúsítja és elegánssá varázsolja, hanem mindezt szuper könnyű formulájával teszi. Végtére is, az ezüst üvegre írt EXTRA VOLUME feliratnak csak van valami létjogosultsága, igaz?

Nagyon boldog voltam, hogy végül vásároltam egy parabén nélküli, természetes, argánolajat tartalmazó terméket, amelyet “hajcsoda terméknek” is neveznek – a sampont, amely nemcsak táplálja a hajamat, hanem finoman kezeli a szálakat és a fejbőrt. Sajnos az arcomról lefagyott a mosoly, amikor megnéztem a sampon összetételét: OK, ott van az olaj, de az SLS is, amely az összes olaj felesküdött ellensége, amely torzítja és csökkenti az argánolaj hatását is. Általában a sampon minden növényi kivonatával szemben van egyfajta “bosszú” összetevő is, amely olyan anyag, amely nem a hajunknak és a fejbőrünknek kedvez. Az egyik egy szilikon, a másik egy PEG-20 alkohol … Más szavakkal, a Moroccanoil Volume olyan növényi kivonatok “egyvelege”, amelyek allergén levesben úsznak. Ezt nagyon illogikusnak találom, különösen akkor, ha egy samponról beszélünk, amely a felső polcról származik.

Természetesen a kompozíció nem ijesztett rám eléggé ahhoz, hogy a kozmetikum használatától elriasszon.

Az első hajmosás: lenyűgöző!

Ez a sampon nagyon jól habzik (nem meglepő, mivel benne van az SLS), könnyű öblíteni és nem terheli a hajat. Finom illata van, bár az illat egyértelműen mesterséges. Nem tagadhatom, a szálak a gyökerekben felemelkednek, de ugyanilyen hatás érhető el háromszor olcsóbb samponnal is egyébként. Nem kell ezt a hollywoodi csillagot ilyen sok pénzért megvenni, hogy a hajam dús és mégis könnyű legyen. Az igazság az, hogy a hajam ragyogott, könnyebben formázható lett és nem volt túlterhelt.

Három hétig folyamatosan mostam a hajam a samponnal, remélve, hogy valami szép fog történni vele, vagy legalábbis ha nem a hajam, talán a fejbőröm nyer majd valamit vele… Meglepetésemre, a csodálatos átalakulás helyett viszkető foltokat vettem észre a fejbőrön, amik irritációk voltak. Úgy gondolom, hogy a bőröm, ami természetes anyagokhoz van szokva nem jött ki valami jól az SLS-kkel és más allergénekkel. Másképpen fogalmazva, ez a három hetes kapcsolat a Moroccanoil Volume termékkel véget ért, visszavonhatatlanul. Nem szeretjük egymást, annak ellenére, hogy igyekeztem megkedvelni. Azt hiszem, nincs híresség kompatibilis fejbőröm. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.