Rájöttem, miért nem működnek a drága hajápoló kozmetikumok!

A megjelenésemre, a különböző termékek tesztelésére és a kozmetikumok alkalmazásának különböző módszereire fordított sok idő sokszor megdöbbentő következtetést produkál. A mostani posztban drága hajápolási termékekkel kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg veletek.

Szóval felfedeztem, hogy miért nem működnek a drága hajápolási termékek

Gyakran előfordul, hogy túl magas áron vásárolunk a felső polcról, pénztárcánk tartalmának felét elköltjük, és mindaz, amit kapunk, keserű csalódás (amikor a hatásokról van szó, természetesen). Mi a következő, amit csinálunk? Fogjuk az okostelefonokat, és utólagos értékelést teszünk közzé a termékre vonatkozóan, amelyben rossznak ítéljük. Valaha átgondoltad azt, hogy lehet, hogy a kozmetikum egyébként rendben van, csak mi vagyunk a hibásak?

Ne tévesszen meg, nem szeretnék általánosítani, de gyakran előfordul, hogy hibákat követünk el, miközben hajunkat öntudatlanul károsítjuk. Akkor még a legdrágább hajápolók sem képesek segíteni nekünk. Különösen akkor, ha nem megfelelő módon használjuk őket. Ma szeretném felhívni a figyelmet a leggyakrabban előforduló hajápolási hibákra, , amelyek a termékek hatékonyságából vonnak le. Talán néhány tippet követve kiderül majd számodra is, hogy a gyűjteményedben fellelhető legdrágább hajmaszk valahogy mégiscsak úgy tűnik, hogy szuper hatásos, annak ellenére, hogy korábban már elvetetted, mert nem kielégítő eredménnyel szolgált számodra.

Tudtunkon kívül csökkentjük a drága kozmetikumok hatásait, például az alábbiakkal:

  • olyan fésű/kefe használata, amely nem illeszkedik a hajtípusunkhoz;
  • gyakran tesszük ki a hajunkat magas hőmérsékletnek;
  • laza, nedves hajon alszunk;
  • hajszálak kutikulái nyitottak.

Mi a teendő a hajápoló kozmetikumok által nyújtott hatások fokozása érdekében?

Van néhány olyan mód, amellyel a drága hajápoló termékek nem működnek a gyártó által megígért módon. A legfontosabb, hogy korlátozzuk a káros tényezőket, amelyek rontják a haj állapotát közvetlenül a költséges kozmetikum felhasználása után.

Megfigyeléseim azt mutatják, hogy a megfelelő fésű vagy kefe kiválasztása elengedhetetlen. A szuper kemény fogazatú legolcsóbb műanyag kefe, melynek csúcsain kis golyók vannak, gyakran okoznak mikro sérüléseket a haj és fejbőr felületén. Ezek nem alkalmasak a haj ápolására, és nem teszik lehetővé a finom hajfésülést. Idővel a szálak törékennyé válnak és meggyengülnek, ha állandóan kihúzzák és ráncigálják őket. Ennek következtében a hajhullással is számolnunk kell, ezért döntő fontosságú a megfelelő fésű kiválasztása!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.