Rózsavíz – Az Új Kötelezõ Elem. Rózsavíz Receptem

Sziasztok lányok! Ma egy olyan nagyszerû termékrõl számolok be, ami nélkül nem tudom elképzelni a napi arcápoló rutinomat. Ez a rózsavíz. Néhány hónapja használom és csak most vettem észre, hogy még semmit nem posztoltam róla. Megbocsáthatatlan.

Rózsavíz – valami, aminek nehezen adtam esélyt

Rózsa? Biztosan csak szép illata van, de semmi más. Sajnos, sok éven keresztül ebben a hitben voltam. Jobban nem is tévedhettem. Kiderült, hogy a rózsa aromavíz erõteljes fegyver a ráncok, fáradság jelei és pattanásos bõr ellen…bármilyen arctípus esetében! A rózsavíz tisztítja a bõrt, helyreállítja a természetes színt, harcol a szabad gyökök ellen (anti-age), és gyulladáscsökkentõ hatású az irritált és érzékeny bõrön. Szó szerint letisztítja a fáradságot az arcról.;)

Persze nem azonnal, de kitaláltam, hogyan készíthetek rózsavizet. Elõször Bioline aromavizet használtam. Nagyon jó termék, ami csak damaszkuszi rózsa desztillációt tartalmaz. Szép, vékony palackban árulják, amin van  adagoló … sajnos, nem egy hatékony termék. Elámultam, mennyire megváltozott az arcom az aromavíz használata után. Simább lett, feszesebb, jobban hidratált, egészséges arcpírrel, miközben a pórusok már nem voltak láthatóak. A rózsavíz smink primerként jó, illetve egy krém vagy arcolaj használata alatt. Utána, rájöttem, hogy jó lenne, ha én készíteném el a rózsavizet. Csodás Karolinának köszönhetõen állandóan van rózsaszirmom, akinek a kertjében tiszta virágok nõnek. Az elsõ rózsavizet együtt készítettük el. Remek, hogy az ilyen víz lefagyasztható és akár 6 hónapig a hûtõben tárolható. Ezúton elegendõ mennyiségû fiatalító elixírt készítettünk … na de térjünk a lényegre.

Így lehet otthon elkészíteni a rózsavizet:

  1. Készítsünk elõ negyed kilogramm rózsaszirmot egy jó felületrõl (tiszta, vegyi anyagoktól mentes legyen).
  2. Helyezzük a szirmokat egy tálba és öntsünk rájuk hideg vizet
  3. Helyezzük a nedves szirmokat egy pamut anyagra, majd csavarjuk be egy kis táskát készítve (ne feledjük, hogy a kis táskát nem kell kicsavarni).
  4. Helyezzük a szirmokkal teli táskát egy nagy üvegedénybe, majd öntsük tele forralt vízzel, hogy ellepje a szirmokat.
  5. Szorosan fedjük be az edényt, például egy fóliával (a széleket egy gumival vagy szalaggal lehet rögzíteni, de figyeljünk oda, hogy ne égessük meg a kezünket;)
  6. Hagyjuk a rózsaszirmokat jó sokáig az edényben lebegni: legjobb, ha éjszakára hagyjuk. Reggel szûrjük le a vizet adagolóval rendelkezõ palackokba vagy üvegekbe.

KÉSZ!

A rózsavizet 2 órán keresztül hûtõben kell tárolni, majd (ahogy ezt már említettem) fél évig hûtõben tartani.

Tonik helyett használható, mint krém, alapozó vagy olaj alatti bázisként. Sok szerencsét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.