matricák a sminket

Tavaszi trendek. Vajon a matricák helyettesíteni fogják a sminket?

Ebben véleményt kell alkotnom. Vajon a matricák helyettesíteni fogják a sminket? Amióta hallottam a trendről, csak erre gondolok. Úgy döntöttem, hogy letesztelem a matricákat az arcomon és blogomon leírom a tapasztalataim.

A matricás smink futótűzként terjed az Interneten!

A legújabb trendek nagyon gyorsan meghódolják a női szíveket. Amint megjelenik a piros szőnyegen vagy egy híresség kitalálja, azonnal népszerűvé válik. A matricás smink eredete más, de nem is lehet megállapítani, hogy ki kezdte. Egyszer csak az intagramom tele lett matricás sminket viselő lányokkal. Te is észrevetted?

Vissza a gyerekkorba?

Szerintem mi most visszamegyünk az időben. Legalábbis pár évvel (egyeseknek több tucat). Abba az időszakba, amikor néhány évesen matricákat gyűjtöttünk és például magazinokba ragasztottuk. Mindenhová raktuk őket még magunkra is. Volt olyan időszak, amikor büszkén viseltem egy ragyogó csillagot a szemem sarkában és azt gondoltam, hogy ez a legjobb dekoráció. A szüleim csak mosolyogtak, de én oda voltam érte. És most mi történik? Ez a smink tökéletes lenne a mai trendhez. Tehát kétségen kívül visszamentünk a gyerekkorba.

Matricás smink. Mit kell róla tudni? 

Tökéletesen hozhat változatosságot a sminkünkben vagy akár teljesen helyettesítheti. Én kiegészítőként teszteltem a matricákat, bár találtam elég vagány megjelenéseket is, amelyek kozmetikum nélkül készültek. Mégis a matricás smink nem nekem való.

A matricás smink formái:

  • finom virágok vagy kocka alakú cirkónium, pl. a szem sarkában a frissebb megjelenésért;
  • szemhéjfesték a szemhéjon tapaszként;
  • dekoratív, finoman készült öntapadó vonalak vagy szemöldök;
  • kissé extravagánsabb smink tetoválás, pl. arcon.

Pillanatnyi trend?

A matricás smink rajongóinak állítása szerint sokkal kevesebb időt vesz igénybe a matricás szemhéjfesték vagy szemceruza vonal felvitele, mint a hagyományos sminkelés. Azoknak is jó, akik nem olyan ügyesen tudják kezelni pl. a szemöldök kiemelését. Véleményem szerint ez csak egy pillanatnyi trend. Szerintem sokkal jobb a smink nélküli megjelenés, mint telerakni az arcunkat matricákkal. Azt viszont nem mondom, hogy sosem fogom alkalmazni a módszert, de napi szinten biztosan nem. Nyáron a fesztiválokon ezek a matricák tökéletesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.