Természetes Tonik? IGEN! Nézd meg, hogy mûködik

Természetes összetevõkbõl álló tonik? Hát persze!

Már néhány hete különbözõ arcápolási módszereket tesztelek. Nyílván, engem is elkapott az öko ápolás és organikus termékek iránti láz. Szenvedélyesen keresem a helyettesítõket a drogériákban. Ez a cikk az arc tonikokról szól. Olvass tovább!

Arc Tonik – olyan nélkülözhetetlen kozmetikum, amely segít megtisztítani az arcot a por és egyéb szennyezõdéstõl. Miért használjunk tonikot, ha már vannak sminklemosók, tisztító radírok és arctisztító szivacsok? A válasz egyszerû. A tonik egyensúlyba hozza a pH értéket, ami például különleges arclemosáskor változni szokott. Egy savas alkáli egyensúly fontos a bõr szépségének és egészségének fenntartására, ezért a tonik napi használatára tudok bátorítani.

Persze, a tonik drogériában is megvásárolható, de arra nincs szavatosság, hogy az arcbõr típusának is megfelel és, hogy 100% -an eredményes lesz. Ezt vegyük figyelembe!

Miért jobb egy természetes tonik?

  • Mert csak ismert és természetes összetevõket tartalmaz.
  • Nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek eltömítik a pórusokat.
  • Nem irritál és, nem okoz allergiás tüneteket, mert tudjuk, mi van benne.
  • Sokkal biztonságosabb és a természettel egyensúlyban mûködik.

Kedvenc arc tonikom

CITROMOS TONIK

Három féleképpen használható:

  • forralt vízbe dobjunk össze néhány citromszeletet és tegyük félre néhány percre;
  • forralt vízbe öntsünk egy frissen csavart citromlevet. Ha néhány (!) másodpercre mikróba tesszük a citromot, könnyebb lesz kifacsarni;
  • öntsünk friss uborkalét vízbe és citromlébe, majd tegyünk be egy reszelt uborkát, hogy a tonik gazdagabb legyen.

KAMILLA TONIK

Ezt a tonikot kevésbé szoktam használni, mert a kamilla nem olyan népszerû és nehezebben is kapható. A legjobb természetes tonik friss kamillából készül, bár a szárazat is tesztelték és már szinte minden gyógyszertárban kapható. Hogyan kell elkészíteni?

  • Öntsünk forralt vizet néhány kanál száraz kamillára, majd tegyük félre. Utána szûrjük le és hagyjuk hûlni.

Tonik használata: Én a természetes tonikomat minden nap, alapos sminklemosás és arctisztítás (arc gél használatával) után használom. Általában este végzem, és a rutinomba még az is beletartozik, hogy  tonikkal ÁTitatott pamaccsal végig megyek az arcomon. Ez frissességet ad és elsimítja a fáradt arcomat. Egyébként reggel is használható az arcbõr felfrissítésére és felkészítésére a további kozmetikumok és sminkek használatára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.