a tökéletes alapozó árnyalatot

Végre, megtaláltam a tökéletes alapozó árnyalatot! Hogy csináltam?

Helló, lányok!

Az összes bajlódás után végre megtaláltam mely alapozó árnyalat illik legjobban az arcszínemhez! Oly sok bolti hiba és csalódás után megtaláltam azt az árnyalatot, ami a legjobban beolvad, nem képez ún. maszk hatást és egyszerûen elképesztõ. Ma elmesélem hogyan találtam meg az arcszínemhez alkalmazkodó árnyalatot’.

Fogadok, hogy mindannyian hallottatok a bõr fototípusokról, amit Thomas B. Fitzpatrick talált fel. Tehát, ez az amerikai dermatológus hat árnyalatra osztotta fel az arcszínt. Figyelembe vette a melanint, amely tinta színezi az arc és testbõr színét. Ez alapján a következõket megkülönbözteti:

  • I fototípus: ez egy ún. porcelán árnyalat vagy elefántcsontszín. Ez a típusú bõr leginkább érzékeny a napra és könnyen megég, ezért erõs napvédõvel kell védeni (30-50 SPF). Az elsõ fototípusú arctípussal rendelkezõ emberek általában szõkék és kék vagy zöld szemûek.
  • II fototípus : világos, bézs vagy krémes bõr. Napozáskor legyünk óvatosak, mert tipikusan megég, ezért SPF 30 faktorral kell védeni. A második kategóriába tartozó emberek haj és szem színe változó.
  • III fototípus : világos barna, arany vagy olíva bõrtípus. Ez a bõrtípus viszonylag jól barnul és nem ég el oly könnyen. Mégis jobb megelõzni, mint késõbb sajnálni, ezért nem árt legalább SPF 30 faktoros krémmel óvni. Itt nincs szabály, hogy milyen színû szemmel és hajjal rendelkeznek a harmadik kategóriába tartozó emberek.
  • IV fototípus : karamell vagy barna szín. Ennek a bõrtípusnak könnyû lebarnulni, különösebb leégés nélkül. Mégis ’érdemes napvédõvel óvni. Ebben a kategóriában az emberek tipikusan barna hajúak és mogyoró vagy barna szemûek.
  • V fototípus : a barna bõr könnyen lebarnul és jól ellenáll a napégéseknek. Ezért csak egy SPF 15 faktoros krém is megteszi. Az ötödik kategóriába tartozó embereknek sötétebb színû haja van és barna vagy mogyorószínû szeme.
  • VI fototípus : mahagóni bõr, eszpresszó vagy sötét barna színû bõr. Nem érintik a napégések és gyorsan barnul. Mint az V kategória, itt is érdemes SPF 15 faktoros krémet használni. Az ilyen típusú bõrrel rendelkezõ embereknek sötét színû bõre, szemszíne van.

Miután jól megállapítottuk a fototípust’,képesek leszünk megfelelõ alapozó árnyalatot találni. Mégis, ha továbbra sem sikerült meghatározni a bõr típusát, néhány tesztet is elvégezhetünk. Elõször menjünk ki a napra. Nézzük meg, hogy a csuklónkon lévõ vérerek kékesek vagy zöldesek. A zöld árnyalatú vérerek arra utalnak, hogy a bõr tónusa melegebb, míg a kék vérerek hideg tónusra utalnak. Egy másik teszt a szépség típusának megállapítása. Nézzük meg, hogy a szem és a haj milyen kontrasztban áll a bõrrel. Minél nagyobb a kontraszt, annál melegebb a bõr tónusa. Ez fordítva is érvényes; a hidegebb arcszínnel rendelkezõ embereknek hasonló színû haj, szem és bõrszínük van. Neked milyen szépség típusod van? Például, a tavaszt tiszta kontraszt és meleg bõr árnyalatok jellemzik. A nyárnak nincs haj, szem és bõr közötti kontrasztja. Az arcszín inkább hidegnek leírható. Azõsz jellegzetessége a meleg bõr tónus és kis kontraszt. Addig atél jelentõs haj, szem és arcszín kontraszttal rendelkezik, amihez hideg bõrtípusok társulnak.

Melyik szépség típus vagy?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.