Vékony haj tippek: Hogyan tegyük szebbé a volumenhiányos hajat?

Üdvözlöm a gyönyörű, de vékony hajú tulajdonosokat. Ez a bejegyzés kifejezetten nektek készült, hogy mostantól tudjátok, hogyan ápoljátok a hajatokat és hogyan növeljétek a volumenét. Kíváncsi vagy a vékony hajra vonatkozó tippjeimre? Ha igen, jó szórakozást az olvasáshoz.

Lehet, hogy meglepő lesz számodra, de sok vékony hajú hölgy van. Kérlek, ne hagyd, hogy ez elkeserítsen! Íme, hogyan birkózhatsz meg ezzel a problémával.

Néhány szó a vékony hajról

Honnan tudod, hogy vékony a hajad? Ez a volumenhiányos haj, amely már első pillantásra gyengének tűnik. Ez azt is jelentheti, hogy a hajad vastagságát tekintve normális, de lehet, hogy túl kevés van belőle. A definíció szerint a vékony haj 25%-kal kevesebb hajszállal rendelkezik (keskenyebb, vagy kisebb átmérőjű), mint a normál haj.

Amit fontos felismerni, hogy nem tudod megváltoztatni a hajad vastagságát. Persze vannak olyanok, akik a keratin felhalmozódást plusz hajrétegnek tekintik… A vékony haj tulajdonosainak azonban hozzá kell szokniuk, hogy a szálak vastagabbá tétele lehetetlen.

Ilyen esetben az egyetlen módja annak, hogy vastagabb haj benyomását keltsük, ha trükköket alkalmazunk. Én vagyok ennek az élő bizonyítéka 🙂

Hibák, amiket a vékony haj tulajdonosai elkövetnek- Túl sok hajformázó termék használata

Egy egyszerű kérdéssel kezdeném: Tudod, hogy mi a legnagyobb és leggyakoribb vékony hajápolási hiba?

A túl sok hajformázó termékek használata. A túl sok termékkel csak elnehezíted a hajat. Sajnos, ha nagy mennyiségű hajformázó terméket viszünk fel a hajra még laposabb lesz. Sajnos sokan tudat alatt folyamatosan ismételjük ezt a hibát. Mivel a hajformázó termékek feladata a hajtövek megemelése, a volumen növelése és a göndörség meghatározása, minthogy meg vagyunk győződve arról, hogy jobb eredményt érünk el, ha többet alkalmazunk belőlük. Ennek következtében a szálak túlterhelődnek és a hajtövek kétszer olyan gyorsan zsírosodnak.

Mostantól tartsd szem előtt, hogy ha vékony a hajad, akkor csökkentsd a hajformázó termékek használatát – ez csak jót fog tenni.

Egyéb bűnök. Mit ne tegyél a vékony hajjal?

Természetesen a hajápolási termékek mennyiségének csökkentése csak a jéghegy csúcsa. Ha a vékony haj ápolásáról van szó, nos, több hibát is elkövethetsz.

Gyakori vékony hajápolási hibák:

  • a hajvasaló használata,
  • hajfestés (különösen a sötét színek),
  • egyenletes hajszín,
  • szilikonokat tartalmazó hajápolási termékek alkalmazása,
  • fonó olló használata a haj vágására.

Ha dús hajat szeretnél ne használj fonó ollót – elvégre vastagabb hajat szeretnél, igaz? Ne egyenesítsd ki a szálakat, mert a göndör fürtök dúsabb hajat eredményeznek. Tartózkodj a selyem és a szilikonokat tartalmazó kondicionálók használatától, mert nem akarod kisimítani a hajat. Végül válassz világos színeket, mert azok a vastagabb haj hatását keltik.

Egyszerű? Valóban! 🙂

A tökéletes frizura vékony hajra

Itt az ideje, hogy a vékony haj tulajdonosainak megfelelő frizurákra koncentráljunk. Mostanra már tudod, hogy az egyenes haj az, amit kerülnöd kell. Szóval mik a további lehetőségeid?

1. HOSSZÚSÁG – a vékony haj akkor mutat jól, ha nem túl hosszú. Nem szabad, hogy a vállnál tovább érjen.

2. ALAK – ahogy fentebb említettük, a vékony hajnak göndörnek kell lennie, mert ez adja meg a keresett volument. A vékony hullámok is megteszik a magukét.

3. SZÍN – a világos színek jobban állnak a vékonyszálú hajnak, mint a sötétebbek. Általában a sötétbarnák laposnak tűntetik a hajat.

Zárszóként elmondok néhány dolgot a vékony hajhoz illő frizurákról. Kipróbáltam néhányat közülük és őszintén szólva azt kell mondanom, hogy a bob a legmegfelelőbb frizura, ha a hajad nem dús. Mindegy, hogy a klasszikus bob, a tompa bob, a hosszú bob vagy a bozontos bob – csak válassz egyet és kérd meg a fodrászodat, hogy vágja le a hajadat. Ha megvan, használj nagy kerek kefét a hajszárítás során. Azt is tanácsolnám, hogy használj hajhabot, mivel ez a hajformázó termék segít abban, hogy a vékony haj még dúsabb legyen, különösen a töveknél.

Próbáld ki! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.