hogyan NE használjuk a hajápoló kozmetikumokat

Néhány szó arról, hogyan NE használjuk a hajápoló kozmetikumokat

Sziasztok Lányok!

El tudom képzelni, hogy az első gondolatod erről a bejegyzésről az, hogy “Sajnálom, de senki se mondja meg nekem, hogyan kell egy mousse-t vagy hajlakkot használni.” Hidd el, nincs szükség ilyen negativitásra az életedben. 😉

Mindazonáltal hadd mondjak el valamit.

A bejegyzés ötlete abból fakadt, hogy a közelmúltban sok embert láttam, akik igazán furcsa frizurákat viseltek; amely véleményem szerint a szakszerűtlen hajformázó kozmetikumok használatának köszönhető. Nem tudom, mi az ok a “trend” mögött … talán kevés az idő reggel, rohanás van, vagy túl sok bizalomat szavazunk egy adott kozmetikai terméknek. Különben is, azért vagyok itt, hogy segítsek és megmentsem a frizurádat. Hadd mutassam meg azokat a módozatokat, ahogyan a hajformázó termékek jobb esetben NEM alkalmazhatók.

  1. MOUSSE – igazán menő kozmetikai termék. Formázza, fixálja és megszelidíti a hajat anélkül, hogy elnehezítené azt. Ami miatt érdekesek, hogy a tisztességes mousse-oknak hajápolási tulajdonságai is vannak és így táplálják a hajszálakat. Azonban a mousse-okat ügyesen kell alkalmazni, ennek a legjobb módja, hogy a terméket szépen eloszlatjuk a hajon egy megfelelő fésű segítségével. Ellenkező esetben a szálak összeragadhatnak, kemények lesznek, és inkább hasonlítanak egy pókhálóra, mint frizurára.
  2. HAJLAKK – a legnagyobb áruló a hajformázásban, amelynek használata a haj állapotának romlásával járhat. Ezt a nem szándékolt hatást a termék túl nagy mennyiségének permetezésével vagy úgy lehet elérni, ha túl közel tartjuk a hajlakkot a hajhoz és így fújjuk a hajra. Az eredmény: merev szálak, amelyeknek nincs semmi közük a természetes és szép hajhoz.
  3. SZÁRAZ SAMPON – ne használjunk belőle túl sokat és sokszor! Ezek a termékek foltokat hagynak maguk után, különösen a sötét hajon látszik és sajnos nem éppen adnak bájat a frizurának. A szürke foltok miatt a haj fáradtnak és színtelennek tűnik majd. A száraz samponos üveget jól rázzuk fel, és permetezzük a hajra megfelelő távolságból. Ezután alaposan masszírozzuk a terméket a hajba, és a szokásos módon formázzuk a hajat. Ne feledjük eltávolítani a felesleget, például száraz törölköző segítségével.

Az utolsó tanácsom a számodra pedig az, hogy ne felejtsd el, hogy minden kozmetikum több kárt okoz, mint hasznot, ha túl sokszor és túl nagy mennyiségben használod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Akár ez is tetszhet

Itt található a kapcsolódó cikkek a nemrégiben olvasott bejegyzésével.